Parkinson

Flying Nurses forhandler følgende behandlingspakker til Parkinson patienter:

Flexilev med dosis dispenseren MyFID:

Individualiseret behandling med mikrotabletter og en elektronisk doserings dispenser til behandlingsopfølgning

Ved hjælp af MyFID kan man skræddersy L-dopa-behandlingen med mikro-tabletter som opløses i vand. Dette kan hjælpe patient og læge med at kontrollere Parkinsons sygdom på en bedre måde.

I ”pakken” indgår: MyFID doserings dispenseren med en batterioplader. Den kan bestilles hos Flying Nurses ApS Flexilev (Levodopa 5 mg/ Karbidopa 1,25 mg) kassette. Flexilev – tabletterne ordineres af lægen og hentes på apoteket.

MyFID gør det muligt at skræddersy L-dopa-behandlingen ved Parkinsons sygdom i kombination med omhyggelig behandlingsopfølgning via symptom registrering i forbindelse med dosering.

MyFid og Flexilev giver mulighed for en individuelt tilpasset dosis og at mindske plasma fluktuationer af Levodopa og derved mindske svingninger i symptomerne. Ved fleksibelt at kunne ændre antal doser og tid med bevaret totaldosis over døgnet, kan man kappe toppe og formindske dale i Levodopas plasma niveau. Man får på den måde en regelmæssig og præcis justeret dosering, som er et skridt mod en kontinuerlig behandling.

Apomorfin PharmSwed med Cronopar Infusionspumpe:

Information om Apomorfin pumpebehandling ved Parkinsons sygdom

Apomorfin er en agonist tilsvarende Ropinirol Depot eller Pramipexol Depot (de kan have andre navne). Apomorfin er IKKE Morfin, som mange forveksler det med. Det er udelukkende til behandling af Parkinsons symptomer.

Behandling med en Apomorfinpumpe kan komme på tale, hvis du har mange uforudsigelige svingninger i løbet af dagen.

Apomorfin gives subkutant (ind under huden) i en lille kanyle man sætter i maveskindet. I modsætning til tabletbehandlingen undgår man på denne måde mave- tarmsystemet, som er den egentlige årsag til de svingninger du har. Det vil sige at du får medicinen kontinuerligt ind under huden.

Tanken med behandlingen er, at du får en jævn tilførsel af Apomorfin og dermed en mere kontrollerbar behandling uden for mange svingninger.

Pumpen og dens tilbehør:

 • Apomorfin ”PharmSwed”
 • En plastiksprøjte til medicinen (20ml)
 • En slange med tilhørende kanyle
 • En spike (den overfører medicinen fra glasset
  med medicin over i plastiksprøjten)
 • Den lille pumpe kan bæres i en stofpose med et
  elastikbælte eller den kan hænge i en snor rundt
  om halsen.

Læs mere om livet med Parkinson her: https://www.parkinson.dk/livet-med-parkinson